Leuke uitjes waar van alles te ontdekken én te beleven is. Leuk voor kinderen en hun ouders.

Kijk hieronder voor meer informatie

Space Expo Noordwijk

Space Expo Noordwijk

Een geweldig leuk museum over de ruimtevaart met veel interactieve plekken. Met o.a. leuke speurspellen voor de leeftijden 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.

Lees meer

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum

Een leuk museum voor jong en oud waar je ontdekt hoe fascinerend de wetenschap en technologie zijn. Vijf verdiepingen met experimenten, workshops en veel meer.

Lees meer

Leuke tip?

Uitjes voor een hoogbegaafd kind zijn ook voor anderen vaak een hele belevenis. De manier waarop deze kinderen een uitstapje beleven opent vaak ook bij anderen weer de ogen. Ze kijken op een heel andere manier naar alles wat er te zien is. Daarom genieten zowel wij als onze zoon van deze uitjes. En je kind en jij hopelijk ook!

Natuurlijk is geen enkel kind hetzelfde, bij hoogbegaafde kinderen is dat niet anders. Wat voor de een dus een leuk uitstapje kan zijn is voor een ander misschien een uitje van niets. Jij weet zelf het best hoe je kind dingen ervaart, en kan dus zelf goed bepalen of een tip bij jouw kind past.

Onze keuze

De uitstapjes die je op onze site vindt zijn uitjes die ons aanspreken. Ze bieden voldoende uitdaging, een kind kan er zelf aan de slag gaan en het onderwerp is interessant. Denk bijvoorbeeld aan een boeiend museum of een bezoekje aan de sterrenwacht. Maar ook zoiets gewoons als de dierentuin blijft bij ons een favoriet uitstapje. Iedere keer worden weer nieuwe dingen ontdekt.

We staan uiteraard volledig achter alle uitjes die we voor je hebben verzameld. Een deel hiervan hebben we zelf weer ontdekt op advies van andere ouders. Andere tips kwamen we weer tegen op sites over hoogbegaafdheid.

Voor sommige uitjes is onze zoon zelf nog te jong. Maar omdat bevriende ouders hier zo enthousiast over waren vermelden we ze toch. Hier gaan we in de toekomst dus zeker zelf ook nog heen.

Ook een leuke tip?

Misschien heb je ook zelf nog een leuke tip voor een uitje. Dan horen we dat natuurlijk graag van je. Mail ze gewoon naar info@hbtips.nl. Zo zijn zowel wij als andere ouders van hoogbegaafde kinderen hier mee geholpen. Ieder nieuw uitstapje voor een hoogbegaafd kind is mooi meegenomen. Het aanbod zal in de toekomst nog flink worden uitgebreid. Hopelijk heb ook jij er iets aan!