Ticket to Ride Europe. Reis per trein over het hele continent en volbreng je routes.

Kijk hieronder voor meer informatie

Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe is een populair bordspel voor 2 tot 5 spelers. Het spel van Days of Wonder is geschikt voor spelers van acht jaar en ouder. Het basisspel is later uit te breiden voor nog meer spelplezier. De bedoeling is om treinroutes over het hele continent te volbrengen en punten te verzamelen. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft is de winnaar.

Doos van Ticket to Ride Europe

Bekijk bij Bol.com

Hoe speel je Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe speel je met 2 tot 5 spelers. Iedere speler krijgt 45 treintjes, 3 treinstations en een scorepion. Bij het begin van het spel krijg je één lange bestemmingskaart en drie kortere. Ook krijg je vier treinkaarten waarmee jij de routes kan leggen. Heb je een reeks treinkaarten van dezelfde kleur dan kan je deze route claimen op het bord.

Het speelbord van Ticket to Ride Europe

Voorbeeld: je hebt drie gele treinkaarten en één rode. Hiermee kan je het traject tussen Amsterdam en Essen claimen. Dit doe je door drie van jouw treintjes op de route te zetten. Deze route is nu van jou en kan niet meer door een andere speler worden gebruikt. Je zet je scorepion nu vier plaatsen verder (voor langere routes krijg je extra punten).

Punten die zijn te verdienen met de routes

Je kan een willekeurige route op het continent claimen. Nog beter is het om de routes die op jouw routekaarten staan vast te leggen. Hiervoor krijg je aan het einde van het spel extra punten. Ook zijn er extra punten te verdienen voor de langste routes op het bord en andere extra’s. Pas als iedereen klaar is kunnen de punten worden geteld. Het blijft tot dan spannend wie de winnaar is want pas dan weet je wie routes heeft volbracht en wie strafpunten krijgt voor incomplete routes.

Wat vinden we van Tickets to Ride Europe

Wij zijn fan van dit spel. Je hebt Ticket to Ride Europe snel aangeleerd en het spel zal niet snel vervelen. Door de verschillende manieren om punten te verdienen blijft het spannend tot het einde. Ga je voor de routes op je bestemmingskaarten of probeer je de langste route te maken. Bouw je een station of wil je zo snel mogelijk je treintjes kwijt. Pas aan het einde weet je of jouw gekozen tactiek de juiste was.

Treintjes en station in verschillende kleuren

Het spel ziet er mooi uit en heb je snel door. Ook de geïllustreerde treinkaarten zijn mooi vormgegeven. In een later stadium is het spel uit te breiden met verschillende sets. In de doos van deze basis set vind je het volgende:

Waarom leuk voor een hoogbegaafd kind?

Ticket to Ride Europe is eigenlijk leuk voor iedereen. Tijdens het spelen moet je strategische beslissingen nemen om het spel te winnen. Omdat je op verschillende manieren punten kan verdienen moet je de juiste keuzes maken. Uit ervaring weten we dat veel hoogbegaafde kinderen dit spel leuk vinden. Hoewel de speelduur wat langer is blijft Ticket to Ride Europe boeien. Wil je toch een wat snellere variant dan zijn er verschillende standalone versies die wat korter duren. Deze zullen we later bespreken.

Ticket to Ride Europe

Bekijk bij Bol.com

Ticket to Ride Europe is ook te koop via Amazon.nl.