Spelletjes voor hoogbegaafde kinderen en kinderen die graag extra uitgedaagd worden.

Kijk hieronder voor meer informatie

Quadrillion

Quadrillion

Quadrillion is een uitdagende smartgame voor één speler van 8 jaar en ouder. Met de vier spelborden creëer je oneindig veel opdrachten en oplossingen. 

Lees meer

Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe is een bordspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Reis per trein over het hele continent en verzamel de meeste punten.

Lees meer

Temple Connection

Temple Connection

Temple Connection is een uitdagend spel voor 7 jaar en ouder. Verbind alle tempels met elkaar met bruggen en wegen. Volop uitdaging met 80 opdrachten.

Lees meer

Asteroid Escape

Asteroid Escape

Andoid Escape is een uitdagende schuifpuzzel met 60 opdrachten. Je moet je ruimteschip tussen de asteroïden loodsen om te kunnen ontsnappen. Vanaf 8 jaar.

Lees meer

Minecraft

Minecraft

Met Minecraft bouw je online je eigen wereld. In deze wereld is van alles te ontdekken. Dit kan je alleen doen of samen met je vrienden. Voor kinderen v.a. 7 jaar.

Lees meer

Rush Hour

Rush Hour

Bij Rush Hour moet je de rode auto uit de monsterfile laten ontsnappen. Met 40 lastige opdrachten voor beginners tot experts van 8 jaar en ouder.

Lees meer

Spelletjes voor een hoogbegaafd kind moeten genoeg uitdaging bieden. Gelukkig zijn er veel spelletjes die hieraan voldoen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Leuke solo-spellen die een kind alleen kan doen. Maar ook uitdagende gezelschapsspellen, om met zijn allen te spelen. Wat alle spellen gemeen hebben is dat ze kinderen prikkelen.

De spelletjes die we hebben verzameld zijn niet alleen bedoeld voor hoogbegaafde kinderen. Ook andere kinderen die extra uitdaging nodig hebben zullen veel plezier beleven aan deze tips. Bekijk dus snel de spellen of lees hieronder hoe we tot deze keuze zijn gekomen.

Onze keuze

Leuke spelletjes voor hoogbegaafde kinderen vinden valt niet altijd even mee. Wat veel kinderen leuk vinden wordt door hen vaak gezien als stom en saai. En andersom geldt soms precies hetzelfde. Dit komt omdat hoogbegaafde kinderen op een andere manier denken. En net zoals bij het kiezen van het juiste speelgoed, zijn er ook bij spelletjes dingen waar je op kan letten.

De spelletjes die je op deze site vindt zijn onze persoonlijke keuze. Het zijn spellen waarvan wij denken dat hoogbegaafde kinderen ze leuk vinden. Deels omdat we deze spellen thuis zelf graag spelen. Deels omdat we deze door anderen hebben leren kennen. Bijvoorbeeld via ouders die, net als wij, ook een hoogbegaafd kind hebben. Maar ook via professionals die ons deze spellen in de praktijk hebben aangeraden.

Leuke spellen?

Welke spellen vindt een hoogbegaafd kind leuk? Daar bestaat helaas geen toverformule voor. Ieder kind is anders, en ook bij hoogbegaafde kinderen is dit zo. Er bestaat niet één bepaald soort spel dat bij alle hoogbegaafde kinderen in de smaak valt. Toch zijn er bepaalde eigenschappen die een spel voor kinderen interessant maakt. En mede daardoor hebben we onze keuze laten bepalen.

Een van de ‘problemen’ is namelijk dat hoogbegaafde kinderen snel afgeleid zijn. Niet omdat een spel ze niet boeit, maar omdat ze in hun hoofd al vele stappen verder zijn. Terwijl jij nog naar het speelbord staart hebben zij inmiddels al een geheel nieuwe spelvariant bedacht. Ellenlange en te eenvoudige spellen zijn dus meestal af te raden.

Uitdagende spellen!

Wat een spel dan wel interessant maakt? Uitdaging! Juist dan wordt een kind getriggerd om in een spel te duiken. En deze uitdaging kan door verschillende factoren naar voren komen. Bijvoorbeeld als er bij een spel heel tactisch of strategisch gedacht moet worden. Hoe meer stappen er vooruit moet worden gedacht hoe leuker kinderen dit vinden.

Bij andere spellen is het geheugen juist weer erg belangrijk. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is misschien wel Memory. Een van de spellen die onze zoon eindeloos kan blijven spelen. En ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wie dat spel altijd wint.

En zo zijn er verschillende eigenschappen waardoor een spel leuk wordt. Strategisch denken, creatieve oplossingen verzinnen, goede nadenken of een goed geheugen zijn slechts enkele voorbeelden. De spellen op onze site voldoen in ieder geval altijd aan één van deze eigenschappen.

Verkrijgbaarheid

Bij het kiezen van de spelletjes op de site hebben we zoveel mogelijk naar de verkrijgbaarheid gekeken. De meeste spellen zijn te koop via Bol.com of via Amazon.de. Hier vind je bij ieder spel dan een link voor. Bol.com kent iedereen wel. Maar ook Amazon.de heeft een erg groot aanbod én levert tegenwoordig in Nederland.

En natuurlijk kan je ook altijd bij je lokale speelgoed- of spellenwinkel terecht. Hier kan je de spellen rustig bekijken en krijg je er misschien een wat beter idee bij. En wie weet hebben zij zelfs wel weer andere tips voor je. Vooral een gespecialiseerde spellenwinkel is vaak goed op de hoogte. Bovendien kan je in sommige echte spellenwinkels je spellen uitproberen.

Sommige spellen zijn echter minder goed verkrijgbaar. Of zelfs helemaal niet meer leverbaar. Toch vinden we het soms toch de moeite waard deze te vermelden. Misschien kom je ze namelijk wel tegen op een rommelmarkt. Of zoek eens op Marktplaats, ook daar worden vaak tweedehands spellen aangeboden.

Retourneren en ruilen

Zowel bij Bol.com als bij Amazon.de kan je gekochte spellen retourneren of ruilen. Zo kan je ze bestellen en thuis op je gemak bekijken. Lees wel altijd de retourvoorwaarden op de website waar je bestelt. Vooral bij Amazon.de kan dit per aanbieder verschillen.

Hier lees je meer informatie over de bestellinks op deze site.