Clementoni RoboMaker Pro. Bouw je eigen intelligente robot en bedien deze met de hand of een app.

Kijk hieronder voor meer informatie

Clementoni RoboMaker Pro

Met Clementoni RoboMaker Pro bouw je een echte robot. Deze kan je manueel bedienen. Maar je kan ook gebruik maken van de app. Verderop lees je daar meer over. Je kan beginnen met de vijf voorbeeld robots. Later bouw je ze zelf. De set is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar.

Een van de robots die met Clementoni RoboMaker Pro is te maken.

Bekijk bij Bol.com

Over Clementoni RoboMaker Pro

Clementoni levert diverse sets voor robots. RoboMaker Pro is de meest uitgebreide. Hierin vind je alles om een robot te maken. Het belangrijkste onderdeel is het ‘brein’. Naast het brein bevat de set 3 motors. Ook zitten er 3 sensoren in deze set. Een aanraak- en 2 infarood sensoren. Daarnaast vind je in de doos een speaker. En ruim 250 andere onderdelen. Alles is onderling uitwisselbaar. Je kan er dus veel soorten robots mee bouwen.

Clementoni RoboMaker Pro doos

Clementoni RoboMaker Pro app

De robots zijn te bedienen met de RoboMaker app. Hiermee programmeer je de robots ook. Dit gaat via blokprogrammering. Je sleept hierbij blokken in een bepaalde volgorde. Ieder blok staat voor een commando. Is de robot eenmaal geprogrammeerd? Dan voert hij de opgegeven commando’s uit.

De RoboMaker app is beschikbaar voor Apple, Android en Amazon apparaten. Je maakt verbinding via Bluetooth. Kijk via de app store of je apparaat geschikt is!

Screenshot van de Clementoni RoboMaker Pro app (Android)

Vijf voorbeeld robots

In de handleiding van Clementoni RoboMaker Pro vind je vijf voorbeelden. Ieder met een eigen specialiteit. Hieronder lees je daar iets meer over. Heb je deze voorbeelden onder de knie? Dan is het tijd om zelf een robot te verzinnen.

X1-Explorer

X1-Explorer

Met dit eerste model ontdek je de mogelijkheden. Je codeert o.a. beweging, snelheid en geluidseffecten. Een leuke kennismaking met deze set.

X2-Spider

X2-Spider

Het tweede model is een soort spin. Deze simuleert het gedrag van een roofdier of prooidier. Hiermee ga je al iets verder met coderen.

X3-Sumobot

X3-Sumobot

Met dit model ontdek je de sensoren wat beter. Je leert je robot namelijk om lijnen te volgen. Een leuke manier om de intelligentie van je robot te testen.

X4-Guardian

X4-Guardian

Ook bij dit model worden de sensoren goed gebruikt. Je leert je robot om een gebied te scannen. Bijvoorbeeld om indringers te herkennen.

X5-Droid

X5-Droid

Deze robot kan nog meer. Hij pakt voorwerpen op en sorteert deze op kleur. Net als een echte robot. Dit werkt met zwarte en witte voorwerpen.

Waarom leuk voor een hoogbegaafd kind?

Clementoni RoboMaker Pro is erg leuk. Op een speelse manier maak je kennis met coderen. Dit gaat met een eenvoudige app. Je codeert met behulp van blokken. Kinderen worden continue uitgedaagd. Ze proberen telkens nieuwe commando’s te bedenken. Hierbij werken ze volgens het STEM-principe. De voorbeelden zijn leuk om te maken. Het zelf verzinnen nog leuker.

Overzicht van de vijf voorbeeld robots van Clementoni RoboMaker Pro

Deze set is geschikt voor wat oudere kinderen. De handleiding is duidelijk genoeg. Misschien is in het begin wat hulp nodig. Hebben ze het principe eenmaal door? Dan zullen ze er vooral zelf mee aan de slag gaan. Wil je meer uitdaging? Dan is de LEGO Boost set een optie. Juist iets makkelijker? Bekijk dan deze robot sets van Clementoni eens.

Impressie van de robots

Bekijk bij Bol.com