Speelgoed voor hoogbegaafde kinderen én kinderen die wel van wat extra uitdaging houden.

Kijk hieronder voor meer informatie

Clementoni RoboMaker Pro

Clementoni RoboMaker Pro

Met Clementoni RoboMaker Pro kan je zelf een intelligente robot bouwen. Deze is met de hand te bedienen of met behulp van een app. Geschikt voor kinderen v.a. 10 jaar.

Lees meer

Neocube magnetic balls

Neocube magnetic balls

Neocube magnetic balls zijn 216 losse magnetische balletjes. Hiermee kan je allerlei verschillende vormen maken maar dat is een stuk moeilijker dan je misschien denkt.

Lees meer

Insectenkijker

Insectenkijker

Insecten blijken veel kinderen te fascineren. Met een insectenkijker of insectendoos kunnen kinderen deze diertjes vangen en eindeloos blijven bestuderen.

Lees meer

Nanoblock gebouwen

Nanoblock gebouwen

Nanoblock is constructiespeelgoed uit Japan. Met de miniatuur steentjes is van alles te bouwen. Bijvoorbeeld bekende gebouwen van over de hele wereld. Vanaf 12 jaar.

Lees meer

LEGO BOOST

LEGO BOOST

Met LEGO BOOST breng je al jouw LEGO creaties tot leven. Bouw, programmeer en speel met deze creatieve gereedschapskist voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Lees meer

tiptoi Starter Set

tiptoi Starter Set

tiptoi is een interactief leersysteem voor jonge kinderen. Ze leren spelenderwijs de wereld ontdekken. Met speciaal ontwikkelde boeken, en puzzels voor allerlei onderwerpen.

Lees meer

Het vinden van leuk speelgoed is en blijft lastig. Helemaal voor een kind dat van extra uitdaging houdt. Hopelijk heb je dus iets aan de speelgoedtips op deze site. Je vindt hier namelijk een selectie met speelgoed dat leuk is voor hoogbegaafde kinderen. En ja, natuurlijk ook voor al die andere kinderen die graag extra uitgedaagd worden.

Onze keuze

We hebben verschillende soorten speelgoed op een rijtje gezet. Vooral datgene waar wij thuis zelf goede ervaringen mee hebben. Maar ook speelgoed waar andere ouders ons op hebben gewezen. Nou is niet ieder kind hetzelfde, ook hoogbegaafde kinderen niet. Je zal dus zelf moeten bepalen of iets bij jouw kind past, die ken je zelf namelijk het allerbest.

We hebben de keuze op de site vooral bepaald op voor ons belangrijke kenmerken en eigenschappen. Biedt iets bijvoorbeeld voldoende uitdaging, blijft het ook na één keer spelen leuk, en kunnen hoogbegaafde kinderen er iets mee. We weten dat dit een objectieve keuze is, dus staar je vooral niet blind op onze tips.

Onderaan ieder artikel vind je een kort stukje tekst. Hierin lees je waarom we dat leuk speelgoed voor een hoogbegaafd kind vinden.

Soorten speelgoed

Op HB tips vind je allerlei soorten speelgoed. Van uitgebreide constructiesets tot iets simpels als stoepkrijt. Heel verschillend dus, maar ze hebben wel iets belangrijks gemeen. Ze stimuleren je kind namelijk om er iets mee te doen. En dat is voor kinderen die graag uitgedaagd worden essentieel.

Het bevordert de creativiteit, prikkelt ze om ermee te experimenteren en nodigt uit om er mee aan de slag te gaan. Een echt onderscheid tussen hoogbegaafde jongens en meisjes is hierbij niet te maken. Datzelfde geldt trouwens voor de leeftijd van een kind. Jonge kinderen vermaken zich bijvoorbeeld prima met speelgoed voor ouderen. En een wat ouder kind bouwt misschien weer eens iets met Duplo.

Spelletjes

Op onze site vind je een aparte rubriek met spelletjes. Dit valt voor veel kinderen misschien onder speelgoed. Voor ons zijn spelletjes echter een wereld apart. Kijk dus ook zeker eens bij de spelletjes voor hoogbegaafde kinderen. Ook daar is genoeg uitdaging te vinden voor veel kinderen. En hun ouders!

Bestellen en retourneren

Bij veel speelgoedtips vind je een link om het te bestellen. Deze links verwijzen naar andere sites. Bij de meeste webshops kan je een bestelling weer retourneren. In ieder geval bij Bol.com is dit zo. Hierdoor heb je de zekerheid dat, als iets toch niet bevalt, je het weer terug kan sturen.

Ook bij Amazon.de bestaat de mogelijkheid om te retourneren. Let wel even op. Je kan op Amazon.de namelijk bij meerdere aanbieders bestellen. Retourvoorwaarden kunnen hierbij per aanbieder verschillen. Kijk daar dus altijd goed naar.

Hier lees je meer informatie over de bestellinks op deze site.