Leuke tips op het gebied van spelletjes, speelgoed en uitjes voor hoogbegaafde kinderen.

Kijk hieronder voor meer informatie

Over ons

Op HB tips vind je leuke tips voor hoogbegaafde kinderen. En natuurlijk voor alle andere kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Dit kan gaan om speelgoed, spelletjes en boeken maar bijvoorbeeld ook leuke uitstapjes. Wat alle tips gemeen hebben is dat ze kinderen prikkelen. Zowel actief als creatief en op een leuke manier. Want plezier staat voor alle kinderen bovenaan, of ze nou hoogbegaafd zijn of niet.

Waarom deze site?

Misschien vraag je jezelf af waarom we met HB tips zijn begonnen. De voornaamste reden is dat we zelf een hoogbegaafde zoon hebben. Een geweldige en lieve zoon die gelukkig vooral kind is. Hij houdt net als veel andere kinderen gewoon van spelen en lezen. En natuurlijk van gamen op de tablet of spelcomputer.

Waarin hij zich onderscheidt is dat hij op een andere manier speelt. Hij analyseert, probeert en experimenteert en geeft overal al snel een eigen draai aan. Voor hem is het dus belangrijk dat speelgoed die mogelijkheid biedt. Met andere woorden, dat speelgoed hem extra uitdaagt zodat hij er de meeste lol aan beleeft.

Wij hebben hierbij veel aan tips van anderen. Bijvoorbeeld van vrienden die in dezelfde situatie zitten. Maar ook van anderen die ervaring hebben met hoogbegaafde kinderen. Met het ene soort speelgoed kan hij namelijk veel meer dan met het andere. Dit is voor ieder kind natuurlijk verschillend, jij kent je kind natuurlijk het allerbest. Toch hopen we dat ook jij wat aan deze tips hebt.

Meer dan speelgoed

Op HB tips vind je niet alleen tips voor speelgoed. Ook tips voor boeken, films & series en leuke uitjes komen uitgebreid aan bod. Want net als bij speelgoed hebben HB kinderen ook bij deze dingen vaak andere interesses. Tot slot vind je op de site veel tips voor leuke spelletjes. Zowel spelletjes die een kind alleen kan doen als leuke spellen die je met elkaar speelt.

Veel van deze spelletjes zijn zogenaamde smart games. Hierbij wordt het denkvermogen vaak tot het uiterste gestimuleerd. Maar ook aan een groot aantal gezelschapspellen kan veel plezier worden beleefd. Zowel door de kinderen als de ouders.

Informatie over hoogbegaafdheid

Over hoogbegaafdheid is al veel geschreven en gezegd. Ook op internet is er veel informatie over hoogbegaafdheid te vinden. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. HB tips is voor ons niet de plek om hier nog meer informatie over te plaatsen. Wel hebben we een overzicht voor je gemaakt waar je meer informatie over hoogbegaafdheid kan vinden. Dit zijn websites die ook door ons regelmatig worden geraadpleegd en waar ook jij misschien iets aan hebt.

Ook een tip?

Op internet staan er natuurlijk al veel leuke tips voor hoogbegaafde kinderen. Toch denken we met HB tips een handig en vooral leuk overzicht te bieden met tips voor hoogbegaafde kinderen. Hopelijk hebben jij en je kind hier iets aan. Heb jij nou zelf ook een tip die volgens jou niet mag ontbreken op de site? Laat het ons dan weten. Stuur gewoon even een mailtje naar info@hbtips.nl.