Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen.

Kijk hieronder voor meer informatie

Wat als?

Wat als? van Randall Munroe is een hilarisch boek. Het staat vol hypothetische vragen waar je niet snel aan zou denken. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als de aarde in één keer stopt met draaien. Of wat gebeurt er als iedereen op aarde bij elkaar gaat staan en tegelijk springt. De antwoorden zijn op een erg leuke maar wetenschappelijke manier geschreven. Ook zijn ze voorzien van de kenmerkende tekeningetjes van Randall Munroe.

Een van de tekeningen in het boek

Enkele voorbeelden van vragen in het boek:

Wat als? is géén kinderboek maar wél geschikt voor kinderen. Veel antwoorden monden uit in de vernietiging van de mensheid en grote explosies. Iets wat kinderen natuurlijk fascineert. Omdat de vragen op een hele leuke en duidelijke manier worden beantwoord zijn deze ook te begrijpen door kinderen. Vanaf 12 jaar zou dit zeker geen probleem moeten zijn. Maar ook jongere kinderen die alles willen weten zullen met hun neus in dit boek zitten.

De omslag van Wat als? van Randall Munroe

Bekijk bij Bol.com

Waarom leuk voor een hoogbegaafd kind

Veel hoogbegaafde kinderen willen echt alles weten. In Wat als? komen dit soort vragen én vragen waar je nooit aan dacht aan de orde. De leuke manier van schrijven zorgt ervoor dat dit boek niet verveelt. Ook gaan kinderen zelf nadenken over de theorieën in het boek. Een aanrader dus voor kinderen van 12 jaar en ouder die interesse hebben in de wetenschap. Maar ook voor de ouders heeft dit boek een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Over Randall Munroe

Randall Munroe is de bedenker van het wetenschappelijke blog Wat if? Net als in het boek beantwoord hij hier hypothetische vragen van kinderen en volwassenen. Ook schreef hij twee boeken waaronder Wat als? In de New York Times bestsellerlijst stond deze op de eerste plaats. Tot 2006 werkte Randall bij NASA. Sindsdien is hij fulltime striptekenaar.