Boeken voor of over hoogbegaafde kinderen. Om zelf te lezen of voor de opvoeders.

Kijk hieronder voor meer informatie

Wat als?

Wat als?

Wat als? is een leuk boek met wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen. Voor kinderen die altijd alles willen weten (en hun ouders).

Lees meer

Matilda

Matilda

Een fantastisch kinderboek van Roald Dahl met prachtige tekeningen van Quentin Blake. Veel hoogbegaafde kinderen zullen zichzelf herkennen in het briljante meisje Matilda.

Lees meer

Leuke tip?

Leuke boeken voor een hoogbegaafd kind vinden valt niet altijd mee. Net als veel andere kinderen houden ze van lezen, maar niet ieder boek is even leuk. Dit is natuurlijk afhankelijk van het kind zelf. Wil deze gewoon een leuk verhaal lezen of ligt de interesse bij informatieve boeken? Waar de voorkeur ook ligt, we hopen met onze leestips wat inspiratie te bieden.

Soorten boeken

Er zijn veel verschillende soorten boeken. Kijk maar eens bij een kinderboekenwinkel of in de blibliotheek. Stripverhalen, prentenboeken, informatief of jeugdliteratuur. De keuze kan overweldigend zijn. Net als bij alle andere kinderen heeft ook ieder hoogbegaafd kind hier een eigen voorkeur.

Is je kind een beelddenker? Dan is een boek met veel afbeeldingen en weinig tekst vaak favoriet. Anderen willen juist weer een boek waar zoveel mogelijk informatie in staat. Soms wil een kind gewoon een leuk verhaal lezen.

Wordt je kind graag voorgelezen dan is ook een leuk luisterboek een goed idee. Je kind kan dan zelf luisteren wanneer hij of zij zin heeft. Jij kent je eigen kind het best, en weet dus waarschijnlijk ook welke boeken er goed bij passen.

Lenen of kopen

De beste manier om nieuwe boeken te ontdekken is een boekwinkel binnen te stappen. Of ga met je kind naar de bibliotheek om het daar zelf een keuze te laten maken. Je ziet al snel welke schappen de meeste aandacht krijgen en kan dan zelf mee gaan zoeken.

Het grote voordeel van de bibliotheek is dat je daar onbeperkt leuke boeken kan lenen. Na een tijdje heeft je kind zelf goed door welk soort het meest aanspreekt. Bij een speciale kinderboekenwinkel kunnen de medewerkers in de winkel je juist weer helpen.

Verslind je kind boeken dan is ook een ereader het overwegen waard. In combinatie met een abonnement kunnen dan onbeperkt boeken worden gelezen.

Onze keuze

De selectie boeken die je op onze site vindt is maar een fractie van het totale aanbod. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat we zien dat onze zoon hier graag in leest. Ook krijgen we regelmatig leestips van andere ouders. Daarnaast is er veel informatie op internet te vinden over boeken voor hoogbegaafde kinderen.

Uit al deze mogelijkheden selecteerden wij het aanbod dat je hier vindt. Bij ieder boek vind je ook een korte alinea waarom wij denken dat dit een leuk boek voor een hoogbegaafd kind is.

Boeken bestellen

Bij de boeken op onze site vind je een bestelknop. Deze verwijst door naar andere websites, vaak is dit Bol.com. Daar kan je het boek dan bestellen waarna het bij je thuis bezorgd wordt. Hier lees je meer over de bestellinks op de site.